Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine

de Angelina_Elena in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 5941 vizualizari

 

Gogosi by Miha, iar topinggul asta delicios l-am vazut la papanasi Laurei! Multumesc fetelor!:X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 270 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g margarina rama
  • 40 g zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • un varf lingurita sare
  • Topping:
  • 400 g visine (fara samburi)
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • In plus:
  • smantana pentru gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine:

Am topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca.

Am cernut faina si am pus-o intr-un vas.

Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine, bine.

Am adaugat apoi  galbenusurile, margarina topita si racita peste lapte si am omogenizat.

Am adaugat acest amestec peste faina si am framantat pana am obtinut un aluat elastic, nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop curat, si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, am rasturnat aluatul pe masa infainata si am framantat putin pana a iesit aerul din aluat.

Cu un pahar mare am decupat gogosi, apoi cu unul mai mic am decupat mijlocul.

Gogosi astfel obtinuti i-am lasat la crescut vreo 20 de minute, iar intre timp am pregatit toppingul.

Am spalat visinele si le-am scos samburi.

Le-am pus intr-o cratita micuta, am adaugat zaharul si apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand sosul a prins consistenta.

Dupa ce gogosii au crescut, ii prajim pe ambele parti in ulei incins.

Servim gogosi cu smantana si topping de visine!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu dovleac